Pridruži se nam

Pridruži se nam...

…in postani član Prostovoljnega gasilskega društva Oplotnica.

Ne pozabi, nikoli nisi prestar ali premlad, da postaneš gasilka/gasilec!
Ste iznajdljivi, spretni in povrh vsega pripravljeni pomagati sočloveku v stiski? Potem ste pravi za nas!

Prostovoljno gasilsko društvo Oplotnica sprejema nove člane. Pridruži se nam na izobraževanjih, pri prostovoljnem delu in ob pozivu z nami odhiti na pomoč.

 

Včlanijo se lahko mladi od 7. leta starosti dalje, odrasli in vsi, ki bi si želeli pomagati sočloveku.

Na spodnji povezavi si lahko preneseš pristopno izjavo in jo izpolnjeno pošlješ na naš naslov:

Prostovoljno gasilsko društvo Oplotnica
Prešernova cesta 11
2317 Oplotnica,

ali pa skenirano na e-poštni naslov: pgdoplotnica@amis.net

Prenos izjave

Mladina se v gasilskih organizacijah glede na starost deli na:
pionirje od 7. do 11. leta starosti, mladince od 12. do 16. leta starosti in gasilce pripravnike od 16. do 18. leta starosti.

Gasilec pripravnik je član prostovoljnega gasilskega društva v starosti od 16. do 18. leta oziroma nad 18 let v času strokovnega usposabljanja in priprave za prostovoljnega gasilca.
Pripravnik lahko prostovoljno sodeluje v gasilskih intervencijah pri delih, ki so v skladu s programom pripravništva in niso življenjsko in zdravju nevarna. Dela opravlja pod nadzorom.

Operativni gasilec je pripadnik operativne gasilske enote prostovoljnega gasilskega društva, ki je star od 18 do 63 let (moški) oziroma 18 do 55 let (ženske) in prostovoljno opravlja operativne in preventivne naloge gasilstva ter je psihofizično, zdravstveno ter strokovno usposobljen za opravljanje teh nalog, določenih z zakonom.

Rezervni član je prostovoljni gasilec, ki zaradi zdravstvenih razlogov ali starosti ne more opravljati vseh nalog gasilske službe.
Rezervni član lahko prostovoljno občasno opravlja tudi določene naloge gasilske službe, glede na njegovo zdravstveno in psihofizično sposobnost. Naloge določi gasilski vodja.

Po dopolnjenem 63. letu starosti – član, oziroma 50. letu – članica postane veteran-ka na podlagi zakona o gasilstvu. Veteran lahko glede na njegovo zdravstveno in fizično sposobnost opravlja naloge na organizacijskem in preventivnem področju, na operativnem pa samo svetovalne in vzgojne.