Dobrodošla SCANIA!

Posted on Posted in Novice

Dobrodošla SCANIA!

Oplotniški gasilci smo minuli petek z največjim veseljem v garaže pospremili novo gasilsko avtocisterno z oznako AC 35/60. Novo vozilo bo pripomoglo k hitrejšemu in varnejšemu posredovanju na intervencijah ter prevozih pitne vode širom občine Oplotnica. Vozilo je na podvozju Scania s 410 konjskimi močmi, pogonom na vsa štiri kolesa in avtomatiziranim 12-stopenjskim menjalnikom. Nadgradnja, ki jo je izvedlo podjetje Rosenbauer iz Gornje Radgone, ima kapaciteto rezervoarja  6.000 l vode. V vozilu je prostora za tričlansko posadko (1 + 2), ki lahko samostojno posreduje na požarih in ostalih intervencijah.

Na strehi vozila lahko najdemo tridelno lestev s podporniki dolžine 14 m, vodni monitor s pretokom 2.400 l/min in dvižni stolp za osvetlitev okolice vozila moči 4x 23.000lm/24V. V vozilu najdemo nadtlačni izpihovalec dima v kombinaciji z generatorjem lahke pene, električni agregat nazivne moči 9kVA in ostalo pripadajočo opremo.

Vrednost novega vozila je 280.000 €. Vozilo je financirano s sredstvi, pridobljenimi s strani občine Oplotnica in iz lastnega proračuna PGD Oplotnica. Velika zahvala vsem, ki ste nam že pomagali. Še vedno pa je čas, da nam priskočite na pomoč in nam olajšate finančno breme.

Stara avtocisterna bo po novem služila gasilcem iz pobratenega društva PGD Banovci.

Žal smo zaradi omejitev, ki trenutno veljajo, dobrodošlico novemu vozilu izrekli le domači gasilci. Uradni prevzem in blagoslov na katerega boste povabljeni občani in podporniki bomo pripravili takoj ko bo to mogoče.

Nekaj foto utrinkov…

Dodaj odgovor