Novo gasilsko vozilo!

NOVO GASILSKO VOZILO!

Oplotniški gasilci smo zaznali potrebo po menjavi 33 let stare avtocisterne.

Naš vozni park je z letošnjim letom tako bogatejši za novo gasilsko avtocisterno, ki bo prevažala 6.000 litrov vode. Novo gasilsko vozilo bo pripomoglo k hitrejšemu, varnejšemu in učinkovitejšem posredovanju na intervencijah ter prevozih pitne vode širom občine Oplotnica. Predvsem pa bo predstavljalo velik doprinos k večji varnosti občanov in vašega imetja.

Fotografija ob prevzemu vozila v Gornji Radgoni.

NAMEN UPORABE TOVRSTNEGA VOZILA:

Gasilska avtocisterna (AC 35/60) se bo uporabljala v večini za dobavo gasilnega sredstva – vode na požarišča. V poletnem času pa za prevoze pitne vode širom občine Oplotnica. 

Vozilo je zasnovano po načelu, da lahko samostojno posreduje na požarih in ostalih intervencijah.

PODVOZJE VOZILA:

Za podvozje vozila se je uporabilo tovorno vozilo SCANIA z oznako R410. Vozilo ima štirikolesni pogon (4×4) in avtomatiziran menjalnik s programsko opremo prilagojeno intervencijskim vozilom.

NADGRADNJA IN OPREMA:

Vozilo je opremljeno v skladu s tipizacijo GZS in lokalnimi potrebami. Kapaciteta rezervoarja vode znaša 6.000 l, vozilo pa je opremljeno z eno hitro napadalno enoto.

Nadgradnjo je izvedlo priznano podjetje za izdelavo gasilskih nadgradenj – Rosenbauer Gornja Radgona.

KAKO NAM LAHKO POMAGATE?

Člani društva se že nekaj let trudimo in po svojih najboljših močeh zbiramo finančna sredstva za realizacijo tega projekta.

Nakup novega vozila predstavlja veliko finančno breme za društvo. Zato se s prošnjo po pomoči obračamo tudi na Vas, občane občine Oplotnica. Vsak finančni prispevek bo več kot dobrodošel.

1. FINANČNA DONACIJA

Vsi, ki boste donirali v višini zapisani v spodnji sliki boste postali botri novega vozila.

Vaša podpora nam pomeni veliko, saj nam z njo izkazujete zaupanje ter poplačate vso prostovoljno delo, ki ga opravimo za vas občane in naš kraj.

Prejemnik: Prostovoljno gasilsko društvo Oplotnica, Prešernova cesta 11, 2317 Oplotnica
IBAN: SI56 6100 0002 3110 791 (Delavska hranilnica)  –  BIC/SWIFT koda: HDELSI22
Namen: Novo gasilsko vozilo
Referenca: SI00 2020
Koda namena: CHAR (Donacijsko plačilo)

2. PODARITE NAM 1 % DOHODNINE

Zakon o dohodnini omogoča, da za 1 % dohodnine sami določite, komu bodo sredstva namenjena. Do sedaj je to možnost izkoristil le del državljanov Republike Slovenije. Veseli in hvaležni bomo, če boste vaš del dohodnine namenili nam.

Radi bi poudarili, da to za vas ne predstavlja nikakršnega dodatnega stroška. Državi morate dohodnino plačati v vsakem primeru. To je le vaša pravica, da določite, komu naj država del tega davka nameni.

V elektronskem obrazu ne pozabite izbrati PROSTOVOLJNO GASILSKO DRUŠTVO OPLOTNICA

KONTAKT:

Za vse dodatne informacije in pojasnila smo Vam na voljo:

  • E-mail naslov: info@pgdoplotnica.si
  • Telefon: 041 327 271, Slavko Pitrof (predsednik PGD)

HVALA!

Za kakršno koli obliko pomoči se vam oplotniški gasilci že vnaprej od srca zahvaljujemo in vas prijazno pozdravljamo z gasilskim pozdravom NA POMOČ!

DONATORJI IN BOTRI VOZILA

V pripravi…

Dodaj odgovor