OBVESTILO – DELOVANJE OPERATIVNE ENOTE

Posted on Posted in Novice

OMEJITEV AKTIVNOSTI V PGD OPLOTNICA

Glede na nastalo situacijo ter razglašeno epidemijo koronavirusa, SARS-CoV-2 (COVID-19), smo v PGD Oplotnica pripravili in sprejeli preventivne ukrepe za zmanjšanje možnosti širjenja okužbe.

Sprejeta so naslednja priporočila in ukrepi:

Operativna enota s poostrenimi varnostnimi ukrepi nemoteno opravlja naloge varstva pred požarom ter zaščito in reševanjem na območju občine Oplotnica.

Če se člani enote ne počutimo zdravi, imamo povišano telesno temperaturo, kašljamo oziroma imamo probleme z dihalnimi potmi, ob pozivu na intervencijo ostanimo doma, se ne izpostavljajmo in s tem ne ogrožajmo ostalih gasilcev na intervenciji.

Na podlagi predloga in hkrati sklepa s strani slovenskega reanimacijskega sveta se delovanje in aktiviranje enote prvih posredovalcev začasno prekine. Občane obveščamo, da so AED defibrilatorji v občini na voljo pri gasilskem domu Oplotnica in pri cerkvi sv. Miklavža v Koritnem.

Vse ne nujne aktivnosti gasilskega društva vključno z izobraževanji so do nadaljnjega prestavljene oz. ukinjene.

Za preprečevanje okužbe je potrebno dosledno upoštevati preventivne ukrepe kot so vzdrževanje razdalje pri komunikaciji, dosledno upoštevanje pravilne higiene kašlja in nasvetov za umivanje rok.

 

Priporočila za preprečevanje prenosa okužbe z novim koronavirusom SARS-CoV-2 za gasilce in ostale pripadnike sil za zaščito in reševanje so dostopna na povezavi:

https://www.nijz.si/sl/priporocila-za-preprecevanje-prenosa-okuzbe-z-novim-koronavirusom-sars-cov-2-za-gasilce-in-sile-0

 

Člani društva boste o aktualnih spremembah obveščeni sproti preko internega načina komunikacije s pomočjo klicev in SMS obveščanj.

 

Zgoraj navedeni ukrepi veljajo od 15. 3. 2020 do preklica.

 

Ostanimo zdravi!
Vodstvo društva

Dodaj odgovor