PREGLED »KORONA« LETA 2020

Posted on Posted in Novice

PREGLED »KORONA« LETA 2020

Ob vsakoletnem pregledu delovanja društva želimo vedno pisati o številnih dosežkih in uspešno izpeljanih dejavnostih. O letu 2020 žal ne moremo pisati v presežkih. Ne vedoč na situacijo, ki jo je prinesel koronavirus smo si na občem zboru optimistično zadali precej ciljev in nalog. Večinsko jih nismo realizirali, uresničili pa smo največji projekt – nabavo nove avtocisterne.

Omejitve in ukrepi za zajezitev epidemije so nam od marca naprej preprečevali delovanje kot smo ga bili vajeni. Odpadla so usposabljanja, izobraževanja, vaje, tekmovanja, društvene akcije in druženja. Izvajali smo smeli le nujna interventna posredovanja. V prvem valu epidemije smo nudili pomoč civilni zaščiti pri opravljanju takrat nujnih nalog.  Ob upoštevanju zaščitnih ukrepov smo individualno skrbeli za izpravnost vozil in opreme.

Poletno sproščanje nam je omogočilo, da smo v omejenem obsegu članov sprejeli novo AC 35/60. S tem se nam je uresničila dolgoletna želja po sodobnejšem gasilskem vozilu, ki je zamenjalo več kot 30 let »starega« Mana.

Skozi celotno leto smo uspešno izvedli 38 interventnih posredovanj. Glede na to, da je v mesecu februarju veter povzročal obilo preglavic so naravne in tehnične nesreče predstavljale največji delež vseh intervencij.

Koronavirus je močno zaznamoval naše delo, navajeni smo namreč aktivnejšega udejstvovanja. Želimo si, da bomo v letu 2021 lažje »zadihali« in sledili svojim ciljem. Naj bo boljše, svobodnejše in prijaznejše do našega dela in nasploh do naših življenj.

Dodaj odgovor